En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Altres


EDITORIAL: Lluitar per la pau i la justícia
Lluitar per la Pau, la justícia i els drets humans, un deure que ens interpel·la a totes.
Un any que, a Catalunya i al món, ens ha portat a realitats cada vegada pitjors i que confirmen els malsons més pessimistes en matèries com la Pau, la Democràcia, la Justícia social i l’Ecologia.

No solament no hem aconseguit parar la guerra a Ucraïna, sinó que el conflicte etern d’opressió al poble palestí per part d’Israel s’ha aguditzat. Quant sofriment humà per les accions criminals dels que es creuen impunes. Hem de fer entre tots els esforços que calguin en favor de la pau. Caldrà jutjar a tots els criminals de guerra. Hem de condemnar les accions terroristes de Hamàs, però els crims de guerra i contra la humanitat que executa l’Estat d’Israel des de fa dècades han de parar i ser jutjats al TPI. El Tribunal Penal Internacional ja té causes obertes contra Israel. Exigim l’alto el foc i el compliment de les resolucions de la ONU i els acords d’Oslo entre Palestina i Israel. Han de coexistir en pau dos Estats segons aquests acords.

Aquest estiu ha estat un altre cop un clar exemple que el canvi climàtic és una dolorosa realitat. La sequera ja no és un episodi puntual. Els nostres comportaments han d’estar dirigits a demanar canvis globals per revertir aquesta tendència a l’escalfament. També els nostres comportaments individuals, de consum, de transport, han d’anar en aquesta direcció. Si no som solidaris amb el nostre planeta, malbaratarem el medi on els humans i altres espècies podem viure. A Catalunya, encara tenim exiliats i represaliats polítics.

Voldríem fer esment de la pèssima atenció a les persones per parts d’administracions públiques: Seguretat Social, SEPE, etc. És un calvari fer tràmits. L’atenció telefònica et posa en espera, eterna espera, i molts cops per dir que no és possible la connexió. Fer tràmits per les prestacions, jubilacions, etc, des de la pandèmia és un malson. Demanem més atenció personalitzada a les oficines. Si abans ho feien per què ara no? l’Administració ha d’estar al servei dels ciutadans i no a l’inrevés.

Us convidem a participar en les activitats que us proposem. També com cada any visitar el nostre Pessebre Monumental ubicat al JARDINET (Consulteu horaris).

El Casal us desitja bones festes, pau, justícia i felicitat

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com